Rosendals skorpor
Allmänt /
2018-11-10 / 12:31:44
De absolut godaste skorporna som finns! Jag brukar använda mörk choklad med smak av mint eller apelsin. Kan inte bestämma mig för vilka som är godast. Man kan även köra med lakritssmak, det gillar Basse.
Såhär gör man:
120 gram mandel
2 ägg
1,5 dl socker
1 tesked salt
4 dl mjöl (ta mer vid knådning om det behövs)
1 tesked bakpulver
100 gram grovhackad mörk choklad (mint eller apelsin)
2 påsar hel anis
1 äggvita att pensla med
Hacka mandeln
Blanda mandel, ägg, socker, salt och anis.
Tillsätt 3 dl av mjölet blandat med bakpulver
Sedan den lätt mjölade chokladen
Blanda ihop allt och eventuellt mer mjöl omdet behövs. Passa så att det ej blir för mycket
Rulla två längder so mläggs på smörad plåt
Penskal med äggvitn
Gräddas 180 grader i ca 15-20 minuter
Skär längderna i skorpsnittar och torka i 100 grader 45-60 minuter, beroende på hur hårda du vill ha dem
Det är svårt att inte äta allihop på en gång. Lycka till!
Kommentarer
Trackback