Saffransskorpor
Baka /
2013-11-06 / 13:20:00
Här kommer receptet:
Jag har ett skorprecept som jag är mycket förtjust i. Igår fick jag lust att byta ut lite ingredienser, kände mig lite exprimentig liksom. Resultatet blev Saffransskorpor med vit choklad.
Hembakat är en perfekt julklapp! På Lagerhouse har de färdiga påsar av cellofan i olika storlekar. Det är mycket smidigare att slå in presenter med en de som man köper på rulle. Jag använder dem ofta när jag slår in paket eller ger bort hembakat, allt ser snyggt ut med lite cellofan! Med ett snöre på blir det hur tjusigt som helst.
Här kommer receptet:
120 g sötmandel (hacka 1/3 fint – 2/3 mycket grovt)
2 ägg
1,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
ca 4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g grovhackad vit choklad
2 påsar Saffran
1 äggvita till pensling
+ Mal 1/3 av mandeln fint och hacka resten mycket grovt.
+ Blanda mandel, ägg, socker, salt och Saffran.
+ Tillsätt 3 dl av vetemjölet blandat med bakpulvret, därefter den lätt mjölade chokladen. Till slut blandas resten av mjölet ner lite i taget. Passa så att det ej blir för mycket.
+ Rulla ut till 2 längder som lägges på bakplåtspapper. Pensla dem med äggvita.
+ Grädda först i 180 grader i ca 20-25 minuter.
+ Skär längderna i skorpsnittar och torka dem i 100 grader i 45 - 60 minuter beroende på hur hårda Du vill ha dem.
Låt dem kallna på galler.
Kommentarer
Trackback